TOERFIETSER

Woensdagavondtocht

By
on
22 augustus 2012

Voor de laatste keer dit jaar mocht ik vanavond de woensdagavondrit voor de 25 groep voorrijden. Door de al vroeger invallende duisternis is de starttijd weer vervroegd naar 18.30 uur Dat betekende uit het werk snel en vooral makkelijk eten, dus zat ik om een uur of 5 al aan een kliekje macaroni met een (hoe toepasselijk) Italiaanse salade.
Voor de gelegenheid had ik een route gemaakt van ongeveer 50 km, zodat we zonder pech ruim voor de schemering weer terug konden zijn.
Als ik naar De Vrolijkheid fiets blijkt dat er een behoorlijk stevige wind staat, daar zal ik nog wel wat last van krijgen bedenk ik mij.

Bij de Tango pomp blijkt de opkomst niet super, slechts 1 dame en 5 mannen hebben net als ik de moeite genomen om een stukkie te fietsen. Van aparte groepen is dus geen sprake en met z’n zessen gaan we dan ook op pad.
Met Arnold van B. als mede voorrijder gaan we om de AA-Landen heen richting Westerveld en vervolgens via beide kanten van het Zwarte Water naar Westenholte. Op weg naar S’Heerenbroek en Wilsum staat de wind pal op kop en vooral op de IJsseldijk blaast ie flink door.
Gelukkig gaan we na Wilsum in NO richting naar Kamperzeedijk en vervolgens dwars door de Mastenbroeker polder naar Hasselt, hier hebben we de wind lekker in de rug.
Op weg naar Hasselt worden we nog even opgehouden door een telefoon die ineens wel heel erg mobiel probeert te zijn en z’n eigen weg gaat. Altijd weer een mooi moment voor een plaatje

Na het korte oponthoud ‘knallen’ we door naar Hasselt, waarvan we de kerktoren al kilometers lang in het vizier hebben. Als we het kleine Hanzestadje door zijn wacht nog de mooie Gennerdijk op de weg terug naar Zwolle.
Na precies 52 km zijn we terug en gaat ieder zijns of haar weegs. Al met al een lekker ritje ondanks de wind maar dankzij de mede voorrijders Arnold, Gerrit en Jeanette en natuurlijk de overige deelnemers.

TAGS

25 augustus 2012

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
december 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP