TOERFIETSER

Zo maar een stukkie fietsen op een doordeweekse donderdag….

By
on
12 september 2013

Dan ben je voor het eerst sinds de vakantie weer eens een dagje vrij, dan blijkt dat het ook nog eens de beste dag van de week wordt qua weer, tja…wat ga je doen? Een stukkie fietsen natuurlijk!
Mijn eerste ingeving was om mee te liften met de oude mannen van de Vut-club die elke donderdagmiddag ook een stukkie wegtrappen, maar deze optie verviel omdat de meeste deelnemers op pad waren met en jaarlijks uitje naar Zaandam, en eigenlijk ben ik natuurlijk ook nog veel te jong voor de vut-club.

Dan zelf maar een route in gedachten genomen en na het bestuderen van teletekst pagina 702 en 703 wist ik dat ik in ieder geval richting noorden moest want daar was de meeste kans op zon en de minste op nattigheid.
Zo vertrok ik dan ook zonder regenjasje en met korte mouwen en broek via Herfte en Berkum richting de Vechtbrug en vervolgens naar Hasselt. Op de dijk langs de Vecht scheen het zonnetje volop al waren er ook grote wolken aan de lucht. Met een gangetje van 30/31 km per uur kwam ik vlot in Hasselt en was ook Zwartsluis snel bereikt. Vervolgens via Belt Schutsloot naar de koffiestop bij De Blauwe Hand waar het terras niet echt vol was. 2 kopjes koffie (waarvan de tweede gratis!) en een appelpuntje later kon ik vol energie weer verder.
Echter in de richting die ik op wilde begon zich toch wel een erg donker luchtje te ontwikkelen, maar met een rotsvast vertrouwen in ‘onze’ KNMI stoof ik toch de richting van Ronduite op……foute keus !
Halverwege de weg naar Vollenhove begonnen de eerst grote druppels al te vallen, terwijl de lucht achter mij korenblauw kleurde in de zon.
Via Heetveld en Genemuiden fietste ik dapper verder in de richting van Kamperzeedijk maar de bui en z’n donkere wolkenlucht dreef even dapper met me mee. Bij Kamperzeedijk west moet ik zelfs even schuilen onder een grote boom.

Tussen Kamperzeedijk en Grafhorst
Na een paar minuten schat ik dat het wel weer kan en ik knal door naar Kampen. Op een kilometer voordat de fraaie skyline van het IJsselplaatsje in beeld kom zie ik dat een groot gedeelte van die skyline schuil gaat in een enorme bui.
Toch fiets ik door met alle gevolgen van dien want op het fietspad richting de brug over de IJssel plenst het regenwater werkelijk naar beneden en in no-time ben ik zeiknat….dat ik aan de andere kant van de brug ook nog eens een paar minuten moet wachten op een rood verkeerslicht doet eigenlijk al niets meer ter zake, natter kan niet.
Vanaf dat punt is het zeker nog een 25 km naar huis dus ik heb nog tijd om mezelf weer droog te fietsen. Via De Zande en Zalk fiets ik weer richting Zwolle terwijl rechts van mij de donkere wolkenlucht langzaam iets van mijn lijn afwijkt, gelukkig maar.
Op de IJsseldijk tussen Engelse Werk en Zwolle zuid schiet ik nog een echt Hollands plaatje, die het weer van vanmiddag in één klap samenvat..
Daarna fiets ik de laatste kilometers naar huis waar ik na 90 km en met een gemiddelde van 28.4 km/h weer aankom.
Even lekker rond geweest, maar dat KNMI dat vertrouw ik niet meer…….

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

TOERKOORTS
TOERFIETSER

In de categorie Toerfietser staan verhalen en verslagen van de diverse toertochten en meerdaagse tochten die ik met toerclub Swolland heb gemaakt, als ook verslagen van diverse solo (vakantie) fietstochten die ik alleen heb gereden.

TOERFIETSER

TOERFIETSER VOERT HET PELOTON AAN..

TOERFIETSER FOTOGALERIJ
KOERSNIEUWS

In de categorie Koersnieuws aandacht voor verhalen uit de wereld van de professionals. Over renners en oud-renners, koersen, grote rondes en klassiekers

KOERSNIEUWS
WIELERHISTORIE

In de categorie wielerhistorie gaan we niet alleen terug naar het verre en nabije verleden van het wielrennen, maar komt ook de historie van het materiaal aan bod.

WIELERHISTORIE
UCI WORLD TOUR 2019
WK WIELRENNEN 2019
VIDEO: GCN Epic clims ‘Alpe d’Huez’
Toerkoorts steunt:
Toerclub Swolland
GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE SPORT
NTFU
TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Uit liefde voor de stiel..

TOERFIETSER IS GEABONNEERD OP:

Literaire wielerverhalen..

ZOEK BERICHTEN OP DATUM
november 2022
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
HADEGRO TWEETS
DOCUMENTAIRES

 

Wielrennen is een sport waarin verhalen legendes worden. Er is onnoemlijk veel over geschreven en er is veel over verteld, ook in documentaire vorm.In deze categorie zijn de mooiste wielerdocumentaires van toen en nu verzameld.

 

2 DOC WIELERDOCU’S
VPRO SPORT DOCUMENTAIRES
ANDERE TIJDEN SPORT
REVIEWS

 

In de categorie reviews bespreek ik  zaken die te maken hebben met de wielersport. Dat kan van alles zijn; van mijn eigen materiaal tot boeken, tijdschriften of beeldmateriaal.

VERHALEN

In de categorie Verhalen kan van alles aan bod komen; zowel fiets als niet-fiets gerelateerde onderwerpen, er is tenslotte meer in het leven dan fietsen alleen..

ZOEK OP ONDERWERP